Aanwerven van 50-plussers

Nood aan een loyale werknemer met al heel wat ervaring? 50-plussers zijn bovendien uitstekende coaches. Ze vangen nieuwe collega’s op en ondersteunen hen. Ze relativeren sneller en gaan gemakkelijker om met moeilijke situaties.

Laat je inspireren door het filmpje over Andrea Pfeiffer en Pawel Claus. Ze zijn als 50-plussers aangeworven bij Wase Werkplaats. Ze hebben na hun 50ste bewust gekozen voor een job in de social profit en lichten samen met de HR-manager Pieter Ghyssaert toe welke de voordelen zijn van hun aanwerving in het team. Welke ondersteuning kan je krijgen?

VDAB ondersteunt het aanwerven van 50-plussers via begeleiding op de werkvloer.

Werf je een 55-plusser aan of heb je al een 55-plusser in dienst? Dan heb je mogelijk recht op een RSZ-korting voor je medewerker. En dit zolang hij bij jou aan de slag blijft! Wat de RSZ-korting inhoudt, wie in aanmerking komt en hoe je ze aanvraagt, wordt hier uit te doeken gedaan.

Wil je ook meer inspiratie en informatie over de aanwerving van andere kansengroepen? Kijk hier voor de meerwaarde van de aanwerving van een persoon met een arbeidshandicap of een persoon met een migratieachtergrond.


    VRAGEN OF OPMERKINGEN?

  Contacteer een projectbeheerder van team diversiteit.