Aanwerven van personen met een migratieachtergrond

Medewerkers met een migratieachtergrond bieden een meerwaarde binnen je organisatie. Je personeelsteam komt gemakkelijk tot verschillende invalshoeken en inzichten. Diversiteit bevordert de creativiteit en het probleem oplossend denken. Je creëert tolerantie binnen je personeelsgroep. Je boort nieuwe doelgroepen aan, want klanten uit kansengroepen komen gemakkelijker naar jou toe als je personeel uit deze kansengroepen tewerkstelt.

Als inspirerend voorbeeld zetten we Ouarda Charbouch in de kijker. Ouarda is tewerkgesteld bij Crescendo , een thuisbegeleidingsdienst van Emmaus vzw. Ze is niet alleen een goede hulpverlener, maar heeft ook een extraatje: met een voet in de migratie brengt ze in het team andere ideeën en perspectieven aan.


Welke ondersteuning kan je krijgen?

VDAB ondersteunt het aanwerven van mensen met een migratieachtergrond via begeleiding op de werkvloer door een jobcoaching.

Voor deze kansengroep zijn er, indien nodig, verschillende initiatieven rond taalondersteuning op de werkvloer voorzien. 

Ook indien je een vluchteling wil opnemen in je team, geeft VDAB je wat extra info over hun aanwerving.

Meer info over de aanwerving van andere kansengroepen?

Wil je ook meer inspiratie en informatie over de aanwerving van andere kansengroepen? Kijk hier voor de meerwaarde van de aanwerving van een persoon met een arbeidshandicap of een 50-plusser.

 VRAGEN OF OPMERKINGEN?

 Contacteer een projectmedewerker van team diversiteit.