Individuele beroepsopleiding met Taalcoaching (IBO-T)

DOEL

Het doel van een individuele beroepsopleiding (IBO) is het aanleren van een job op de werkvloer, gevolgd door een aanwerving. De IBO duurt minimum 4 weken en maximum 26 weken.
Om de communicatie tussen de IBO-er en zijn collega’s vlotter te laten verlopen, heeft de organisatie recht op gratis taalcoaching.

DOELGROEP

De IBO-er was voor zijn aanwerving ingeschreven als werkzoekende bij VDAB. Hij zegde zijn vorige job niet op om met de IBO te starten en was nog niet in jouw organisatie tewerkgesteld.
Als anderstalige heeft hij niet voldoende kennis van het Nederlands om goed te functioneren op de werkplek. 
   

INHOUD

Tijdens de IBO kan een minder taalvaardige werkzoekende via de taalcoaching het Nederlands leren nodig dat hij nodig heeft om de job goed uit te oefenen. Zijn collega’s ontdekken hoe ze helder met hem kunnen communiceren.
Een VDAB-instructeur kan de medewerker en zijn collega’s één of twee keer per week gratis taalcoaching geven. En dit met een maximum van 60 uur.

INTERESSE?

Bekijk de VDAB-filmpjes waarin werkgevers getuigen.
Mail naar wpl@vdab.be of contacteer het e-loket .
Je kan als werkgever enkel een IBO aanvragen. De bemiddelaar schakelt detaalinstructeur in als dit nodig blijkt. Vul het opleidingsplan aan mettaalondersteuning als hier nood aan is. De bemiddelaar neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanvraag te bespreken. Maak gerust al een opleidingsplan dat je aan de bemiddelaar kan bezorgen.

MEER WETEN OVER ONZE PARTNERS?