Ieder talent telt


Mensen met een migratieachtergrond aan een job helpen in de social profitsector, daar zetten we onze schouders onder. En dat doen we samen met het Minderhedenforum, Verso, VDABVlaamse zorgambassadeur Lon Holtzer , Vlaams Welzijnsverbond en het Agentschap Integratie en Inburgering.

Want de social profitsector groeit en zoekt werknemers. Zo zijn er binnenkort meer dan 120.000 jobs beschikbaar. Verder werken er nog te weinig mensen met een migratieachtergrond in onze sector. En meer dan 60.000 mensen met een migratieachterond zoeken een job. Dat maakt de Vlaamse Herkomstmonitor duidelijk. Er is ook steeds meer diversiteit in het cliënteel van social-profitorganisaties. Het is logisch dat dit zich weerspiegelt in het personeelsbestand.

Daarom helpen we mensen met een migratieachtergrond hun talent voor de sector te ontdekken met het project ‘Ieder Talent Telt’: www.iedertalenttelt.be.


Hoe we dat doen? 
  • Door een talentenscreeningstest en bijhorende talentenberoepenfiches ontdekken ze welke job bij hen past. 
  • Door inspirerende filmpjes van ambassadeurs met migratieachtergrond die vertellen over hun job.
  • Door regionale social-profitsalons waar we info geven over de sociale sector. Daar nodigen we ook ambassadeurs en werkgevers uit die vertellen over de jobmogelijkheden in de sector. 
  • Door een inleefmoment in een echte werkomgeving in een social profitorganisatie aan te bieden.
  • Door op een terugkommoment te evalueren hoe het inleefmoment verliep. Samen zoeken we een passend traject naar opleiding of werk in de sector. Dat kan door een onderwijstraject, via VDAB of OCMW of via een werkervaringstraject bij een werkgever.

 

VRAGEN OF OPMERKINGEN

Mail naar iedertalenttelt@vivosocialprofit.org   

 

We realiseren dit project met steun van ESF