Ieder talent telt


We realiseren dit project samen met het MinderhedenforumVersoVDABVlaamse zorgambassadeur Lon Holtzer , Vlaams Welzijnsverbond en het Agentschap Integratie en Inburgering. Met de steun van ESF
Mensen met een migratieachtergrond aan een job helpen in de social profitsector, daar zetten we onze schouders onder. 

Want de social profitsector groeit en zoekt werknemers. Zo zijn er binnenkort meer dan 120.000 jobs beschikbaar. Verder werken er nog te weinig mensen met een migratieachtergrond in onze sector. En meer dan 60.000 mensen met een migratieachtergrond zoeken een job. Er is ook steeds meer diversiteit in het cliënteel van social-profitorganisaties. Het is logisch dat dit zich weerspiegelt in het personeelsbestand.

Daarom helpen we mensen met een migratieachtergrond hun talent voor de sector te ontdekken met het project ‘Ieder Talent Telt’: www.iedertalenttelt.be.


Hoe doen we dat? 

 1. Informeren en sensibiliseren van WERKGEVERS om mensen met een migratieachtergrond aan te nemen

TOOLS
In samenwerking met Verso ontwikkelden we een aantal tools voor de werkgevers. 

WORKSHOPS
In samenwerking met meerdere partners organiseerden we in verschillende regio’s workshops voor werkgevers rond het thema “Hoe multicultureel talent vinden en behouden?”. 

2. Informeren en sensibiliseren van WERKZOEKENDEN met een migratieachtergrond om te kiezen voor de social profit

We ontwikkelden www.iedertalenttelt.be met laagdrempelige tools voor werkzoekenden met een migratieachtergrond:


3. Organiseren van Social-Profitsalons

Het Social-Profitsalons is de plaats waar werkzoekenden met een migratieachtergrond op een laagdrempelige manier in contact komen met de werkgevers, onderwijs en andere organisaties met ondersteunende diensten. Het concept is ontwikkeld op maat van de werkzoekenden met een migratieachtergrond en de social-profitsector. 

De Social-Profitsalons genoten veel aandacht zowel van werkgevers en opleidingsinstellingen, als werkzoekenden met een migratieachtergrond en sleutelfiguren. We organiseerden tussen 2017 en 2019 met onze partners 15 Social-Profitsalons en 10 workshops voor werkgevers. We bereikten in heel Vlaanderen 2720 bezoekers.

In de vorm van een Inspiratieboek deelt VIVO de opgebouwde know-how zodat lokale initiatieven zelf aan de slag kunnen met dit concept. Het Inspiratieboek is een praktische handleiding met draaiboeken, voorbeelden, tools, tips, … om ook van jouw Social-Profitsalon een geslaagd event te maken.

 

Meer info op de website: www.iedertalenttelt.be 

 
 

VRAGEN OF OPMERKINGEN

Mail naar iedertalenttelt@vivosocialprofit.org