Ieder talent telt


Mensen met een migratieachtergrond aan een job helpen in de social profitsector, daar zetten we onze schouders onder. En dat doen we samen met het Minderhedenforum, Verso, VDABVlaamse zorgambassadeur Lon Holtzer , Vlaams Welzijnsverbond en het Agentschap Integratie en Inburgering.

Want de social profitsector groeit en zoekt werknemers. Zo zijn er binnenkort meer dan 120.000 jobs beschikbaar. Verder werken er nog te weinig mensen met een migratieachtergrond in onze sector. En meer dan 60.000 mensen met een migratieachterond zoeken een job. Dat maakt de Vlaamse Herkomstmonitor duidelijk. Er is ook steeds meer diversiteit in het cliënteel van social-profitorganisaties. Het is logisch dat dit zich weerspiegelt in het personeelsbestand.

Daarom helpen we mensen met een migratieachtergrond hun talent voor de sector te ontdekken met het project ‘Ieder Talent Telt’: www.iedertalenttelt.be.


Hoe doen we dat? 

 1. Informeren en sensibiliseren van WERKGEVERS om mensen met een migratieachtergrond aan te nemen

TOOLS
In samenwerking met Verso ontwikkelden we een aantal tools voor de werkgevers. 

Diversiteitschecklist  

Brochure“Aan de slag met vluchtelingen in de social profit”

Checklist toegankelijke vacatures  

WORKSHOPS
In samenwerking met meerdere partners organiseren we in verschillende regio’s workshops voor werkgevers rond het thema “Hoe multicultureel talent vinden en behouden?”

 >> Meer informatie

2. Informeren en sensibiliseren van WERKZOEKENDEN met een migratieachtergrond om te kiezen voor de social profit

We ontwikkelden www.iedertalenttelt.be met laagdrempelige tools voor werkzoekenden met een migratieachtergrond:

Taalarme talententest 

Inspirerende filmpjes met ambassadeurs  

Beroepenfiches met vertalingen naar 5 talen (Frans, Arabisch, Turks, Russisch en Engels). 

3. Organiseren van social-profitsalons

Social-profitsalons is de plaats waar werkzoekenden met een migratieachtergrond op een laagdrempelige manier in contact komen met de werkgevers, onderwijs en andere organisaties met ondersteunende diensten. Het concept is ontwikkeld op maat van de werkzoekenden met een migratieachtergrond en de social-profitsector. 

Social-profitsalons genoten veel aandacht zowel van werkgevers en opleidingsinstellingen, als werkzoekenden met een migratieachtergrond en sleutelfiguren. 

In 2017-2018 organiseerden we 10 social-profitsalons in verschillende regio’s. In totaal brachten we meer dan 1500 werkzoekenden in contact met meer dan 180 standhouders. Deze contacten leidden tot ongeveer 1300 afspraken tussen de standhouders en de werkzoekenden. Deze afspraken gingen van sollicitatiegesprekken en aanvragen van inleefmomenten tot infomomenten voor opleidingen. 

Ook in 2019 organiseren we 5 social-profitsalons.
Hier vind je daarover de laatste informatie. 

Meer info op de website: www.iedertalenttelt.be 


 

VRAGEN OF OPMERKINGEN

Mail naar iedertalenttelt@vivosocialprofit.org   

 
We realiseren dit project met steun van ESF