Leeftijdsbewust personeelsbeleid

De leeftijdspiramide van de Belgische bevolking liegt er niet om: de bevolking vergrijst en er zijn minder jongeren om deze ervaren werknemers te vervangen. De social profit ontsnapt niet aan deze trend. De veroudering van de beroepsbevolking is vaak de directe aanleiding om na te denken over de invloed van leeftijd op het werk.

De website www.leeftijdindesocialprofit.be wil werknemers informeren en werkgevers inspireren.Werknemers uit de social-profitsector vinden op de website allerhande informatie over tewerkstellingsmaatregelen, manieren om hun loopbaan een nieuwe wending te geven of het juist (tijdelijk) wat rustiger aan te doen. Jongere werknemers leren er de sector en de eventuele doorgroeimogelijkheden kennen.

Werkgevers vinden er een antwoord op vragen als “hoe vang ik de pensionering van een ervaren werknemer op” of “hoe ga ik om met een stijging van het aantal dagen arbeidsduurvermindering waarop 45–plussers in de social-profitsector recht hebben”. En vooral op de vraag “hoe zorg ik ervoor dat mijn personeel graag blijft werken”.

Hiernaast biedt de website ook een hele waaier aan instrumenten, methodieken, praktijkverhalen, themadossiers en informatie over mogelijke samenwerkingspartners aan.

Werkbaar werk

Zoek je als medewerker, leidinggevende of beleidsvoerder concrete tips om de werkomstandigheden van oudere werknemers te verbeteren? Verken dan zeker de VIVO-website rond werkbaar werk in de social profit: Waardevol Werk . Je vindt er een pak informatie en tools volgens 9 thema’s, waaronder loopbaanmogelijkheden, werkdruk,  gezondheid en omgeving, balans werk-privé.


 

VRAGEN OF OPMERKINGEN

Contacteer het team diversiteit.