Innovatieve arbeidsorganisatie in de ouderenzorg

Infosessies over innovatieve arbeidsorganisatie

In 2019 lanceert de Vlaamse overheid het project ‘Innovatieve arbeidsorganisatie in de woonzorgcentra als hefboom voor betere zorg en zinvol en werkbaar werk’. Hiervoor starten in het voorjaar van 2019 begeleidingstrajecten op bij twintig woonzorgcentra. Deze centra worden gedurende twee jaar ondersteund in een veranderproces op vlak van ‘innovatieve arbeidsorganisatie’ (IAO).

Het project, de doelstellingen, selectiecriteria en deelnamevoorwaarden worden toegelicht tijdens vijf provinciale infosessies in februari 2019.

Interesse? Schrijf je nu in!

Deze sessies zijn bedoeld voor zowel ‘verkenners’, ‘starters’ als ‘gevorderden’. Je ontvangt er meer toelichting over:

  • IAO en woonzorgcentra
  • het project
  • de praktische kant van de kandidaatstelling (dossier)
  • selectiecriteria en deelnamevoorwaarden voor woonzorgcentra
  • het verdere tijdspad van het project.

Klik hier voor meer details.

 

Ontbijtsessies over innovatieve arbeidsorganisatie in de ouderenzorg.

VIVO organiseerde deze in 2016 samen met het Sociaal Fonds Ouderenzorg en Flanders Synergy. Drie woonzorgcentra vertelden er over hun ervaring met innovatieve arbeidsorganisatie.

  • WZC Cocoon

WZC Cocoon is een van de voorzieningen voor ouderenzorg van vzw Compostela. Vijf jaar geleden ging dit WZC op zoek naar een planningstool voor het maken van uurroosters. Ze kozen hierbij resoluut voor zelfroostering. Ook op andere vlakken worden binnen het WZC stappen gezet naar een andere manier van organiseren, met meer betrokkenheid van en autonomie voor medewerkers. Ontdek hoe het parcours bij Woon- en Zorgcentrum Cocoon, vzw Compostela, Woonzorgcollectief verliep.

 
  • WZC Witte Meren

Met het oog op een nieuwbouw waardoor er heel wat veranderingen op til staan, besloot het WZC Witte Meren in Mol een traject aan te gaan om na te denken over een andere manier van organiseren en werken. Ze namen deel aan een praktijklabo, georganiseerd door VIVO en Flanders Synergy, en deden daar nieuwe inzichten op. Woonzorgcentrum Witte Meren vertelt wat ze tot nu toe leerden.


  • WZC De Oever

Het nieuwe WZC De Oever opende haar deuren in december 2012. De nieuwbouw was het uitgelezen moment om hun visie en zorgorganisatie te herontwerpen. Eén van deze topics was het kleinschalig wonen. Met de kernwoorden huiselijkheid en keuzevrijheid in hun vlag gaan ze samen met de bewoner op stap, rekening houdend met de mogelijkheden van de organisatie. Dit kleinschalig wonen biedt heel wat voordelen, maar vraagt ook enkele kant tekeningen.  Tijdens deze ontbijtsessie werd dieper ingegaan op wat het kleinschalig wonen betekent voor de bewoner, de medewerkers en de organisatie. 


Wil je meer informatie over innovatieve arbeidsorganisatie en werkbaar werk?
Klik dan hier voor handige inhoudelijke info.


 

VRAGEN OF OPMERKINGEN

Contacteer Joke van het team Levenslang leren.