Taalondersteuning

DOEL

Stel je een werknemer met beperkte taalvaardigheid Nederlands te werk? Wil je hem versterken in de uitoefening van de job? Dan biedt onze taalondersteuning voor jouw werknemer een oplossing.

INHOUD

Ervaren taalondersteuners uit de sector geven taalondersteuning op de werkvloer die ze afstemmen op het niveau van jouw werknemer. Zij ondersteunen hem zo in zijn dagdagelijkse werk. En aan zijn collega’s geven ze tips om hem te helpen met zijn Nederlands. De taalondersteuning vertrekt vanuit reële situaties op de werkvloer.

Als werkgever betaal je niets. De begeleiding vindt plaats binnen de werkuren. Per kalenderjaar krijg je 32 uur taalondersteuning per deelnemer of groep deelnemers.
   

INTERESSE?

Voor werkgevers uit de socioculturele sector: klik hier ►►

Voor werkgevers uit de kinderopvang, gezondheidsinstellingen en -diensten en de opvoedings- en huisvestingsinrichtingen, volg deze werkwijze:

 1. Contacteer een taalopleider uit onze lijst met aanbieders, samengesteld door Sterpunt Inclusief Ondernemen.
  De taalopleider maakt eerst een analyse van de werksituatie en de taalcontext. Daarna volgt een intakegesprek. Op basis van de analyse en het gesprek stippelt hij een aangepast taaltraject uit voor de werknemer(s). Je maakt samen met de taalopleider afspraken over de inhoud, de vorm (individueel of in groep) en de duur. Die vermeld je op het aanvraagformulier.
      
 2. Dien je aanvraag in vóór de start van het taaltraject via Extranet. 
  We financieren immers taaltrajecten zolang er voldoende budget is. Je kan meer dan één taaltraject aanvragen, maar dien wel per traject een nieuwe aanvraag in. Vergeet niet telkens het aanvraagformulier op te laden.
  Om je te helpen bij het indienen van de aanvraag, vind je op het Extranet een handleiding.
  Meer weten over Extranet ►►
     
  • Wacht op de goedkeuring van het vormingsfonds.
   We laten je zo snel mogelijk weten of het taaltraject al dan niet gefinancierd kan worden. Pas daarna kan het traject starten.
      

    


   Na afloop van het traject
   mailt de taalopleider de deelnemerslijst en de factuur naar vormingen@vivosocialprofit.org.

   MEER WETEN OVER ONZE PARTNERS?

    

    

   VRAGEN OF OPMERKINGEN

   Contacteer Tom Gallin van het team vormingsfondsen
   of mail naar vormingen(at)vivosocialprofit.org.

    
      
   Terug naar het 'diversiteit à la carte'-menu