Alle nieuws

Nieuws uit de sector - mei 2022

Vertaalapp klaar voor gebruik in Antwerpse ziekenhuizen en andere zorginstellingen in Vlaanderen

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) heeft, als eerste ziekenhuis in de Benelux, een app ontwikkeld voor contacten met anderstalige en dove patiënten. Jaarlijks zijn er bij ZNA meer dan 200.000 contacten met anderstalige patiënten. Meer dan 10.000 daarvan, zijn acute interventies door zogenaamde 'interculturele bemiddelaars.

Meer info >

Graag jouw input voor de bevraging rond competenties van sociaal werkers

Aan de hand van een bevraging wil Associatie KULeuven bij werknemers én leidinggevenden peilen naar welke competenties er nodig zijn of reeds aanwezig zijn in het werkveld van sociaal werkers. Hierdoor kan, in samenwerking met het werkveld, een vereenvoudigde EVC- procedure uitwerkt worden om de competenties van werknemers te valideren en hen zo de kans bieden om een individueel verkort opleidingstraject te starten aan een hogeschool. Het onderzoek speelt op die manier in, op de nood aan bekwame werknemers in de sector.

Vul zelf ook de bevraging in:

Start de bevraging voor leidinggevenden

Start de bevraging voor medewerkers

Balanceren of jongleren?

Arteveldehogeschool doet al jaren praktijkgericht onderzoek naar samenwerking en netwerking tussen organisaties. Ecosystemen zijn daarbij een concept om complexe uitdagingen aan te gaan. We deden recent o.a. onderzoek naar nieuwe modellen van slimme samenwerking en ecosystemen. Om het concept van ecosystemen toegankelijker en bruikbaarder te maken, werkten we een aantal instrumenten en inzichten uit.

Circusplaneet herkent zichzelf heel sterk in de ecosysteembenadering. Samenwerken zit in het DNA van de planeet, van circus. Samen organiseren we een inspirerende omgeving van ontmoeting en dialoog. Samenwerken in ecosystemen: balanceren of jongleren?

Maandag 30 mei 2022 van 13 uur tot 17 uur

Meer info