In balans: concrete vaardigheden voor zelfzorg - INCOMPANY

Tijdens de vorming leert de deelnemer:
- Bewustwording vergroten: deelnemers ontwikkelen een dieper begrip van het belang van zelfzorg voor hun algehele welzijn, inclusief fysieke, mentale en emotionele aspecten.
- Vaardigheden ontwikkelen: Deelnemers verwerven concrete vaardigheden en praktische strategieën om zelfzorgpraktijken te integreren in hun dagelijks leven. Dit omvat praktische aspecten zoals gezonde voeding, lichaamsbeweging, slaap en ontspanningstechnieken.
- Stressmanagement verbeteren: deelnemers leren effectieve stressmanagementtechnieken om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen. Dit omvat methoden zoals timemanagement, cognitieve herstructurering en ontspanningstechnieken.
- Grenzen stellen: deelnemers worden begeleid bij het identificeren en stellen van gezonde grenzen, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Dit helpt overbelasting te voorkomen en bevordert gezonde relaties.
- Levensbalans bevorderen: Deelnemers leren hoe ze een gezonde balans kunnen vinden tussen werk, persoonlijke verplichtingen en ontspanning. Dit draagt bij aan het voorkomen van burn-out en het bevorderen van een gelukkiger en vervullend leven.
- Door deze doelstellingen te bereiken, zijn de deelnemers beter in staat om voor zichzelf te zorgen, hun stress te beheersen, gezonde relaties te onderhouden en een gebalanceerd leven te leiden.

Bij onverwittigde afwezigheid rekenen we een administratieve kost aan van €50 per opleidingsdag
Vaardigheden ontwikkelen: Deelnemers verwerven concrete vaardigheden en praktische strategieën om zelfzorgpraktijken te integreren in hun dagelijks leven. Dit omvat praktische aspecten zoals gezonde voeding, lichaamsbeweging, slaap en ontspanningstechnieken.

Stressmanagement verbeteren: deelnemers leren effectieve stressmanagementtechnieken om stress te verminderen en veerkracht op te bouwen. Dit omvat methoden zoals timemanagement, cognitieve herstructurering en ontspanningstechnieken.

Grenzen stellen: deelnemers worden begeleid bij het identificeren en stellen van gezonde grenzen, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Dit helpt overbelasting te voorkomen en bevordert gezonde relaties.

Levensbalans bevorderen: Deelnemers leren hoe ze een gezonde balans kunnen vinden tussen werk, persoonlijke verplichtingen en ontspanning. Dit draagt bij aan het voorkomen van burn-out en het bevorderen van een gelukkiger en vervullend leven.

Door deze doelstellingen te bereiken, zijn de deelnemers beter in staat om voor zichzelf te zorgen, hun stress te beheersen, gezonde relaties te onderhouden en een gebalanceerd leven te leiden.

Programma

Deze interactieve en praktijkgerichte opleiding verkent diepgaand het belang van zelfzorg en biedt concrete strategieën om dit op een haalbare manier in het dagelijks leven te integreren.

We onderzoeken de impact van zelfzorg op zowel persoonlijk welzijn als professionele effectiviteit, vergroten het bewustzijn van zelfzorg en leren deelnemers vaardigheden aan via workshops, reflecties en oefeningen. Dit omvat praktische aspecten zoals gezonde voeding, beweging, slaap, ontspanningstechnieken en stressmanagement.

Daarnaast helpen we deelnemers bij het stellen van gezonde grenzen, zowel persoonlijk als professioneel, en het vinden van een gezonde balans tussen werk, persoonlijke verplichtingen en ontspanning om burn-out en stressgerelateerde klachten te voorkomen.

VOOR WIE
Alle werknemers die handvaten nodig hebben om stress te verminderen, burn-out te voorkomen en algemeen welzijn te bevorderen.

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.

- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.

- Voor sectoren 319.01, 331 en 329.01 werken we met dagdelen. Er kunnen maximum 4 dagdelen per organisatie aangevraagd worden, zolang het voorziene budget dit toelaat.

- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider.

- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.

- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.

- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

OPGELET
Deze vorming is betalend voor organisaties uit de Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €180 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 15 Opleider: De Gestreepte Giraf
Organisator: VIVO - FeBi Thema: Gezondheid van de werknemer Domein: Welzijn op het werk Sector(en):
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337)
Federale Gezondheidsdiensten
Kinderopvang
Opvoedings -en huisvestingssector
Socioculturele sector
Vlaamse Welzijnssector
Ziekenhuizen