Een stevige band door spreken - IN COMPANY

Tijdens deze vorming leer je:
- De kunst van effectief communiceren beheersen:
essentiële gesprekstechnieken toepassen, zoals luisteren, samenvatten en doorvragen, verbreden en verdiepen, en omgaan met containerbegrippen.
- Paraverbale en non-verbale communicatie begrijpen en gebruiken: subtiele signalen van stemintonatie, toon, lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen herkennen en effectief kunnen inzetten in hun communicatie.
- Hun communicatievaardigheden voortdurend blijven ontwikkelen: bewust zijn van het feit dat gesprekstechnieken nooit uitgeleerd raken en zullen bereid zijn om hun communicatievaardigheden voortdurend te verbeteren en verfijnen
- Een diepere band opbouwen met zorgvragers: door deze gesprekstechnieken te beheersen, kan je betere relaties te ontwikkelen en een sterke connectie te creëren met de mensen voor wie ze zorgen.
- De kracht van communicatie benutten in de zorgverlening: je begrijpt hoe effectieve communicatie het fundament vormt voor hoogwaardige zorgverlening en kan deze kennis toepassen in jouw professionele praktijk.

Programma

INHOUD
Tijdens deze vorming duiken we dieper in en gaan we actief aan de slag met enkele essentiële gesprekstechnieken die de kern vormen van effectieve communicatie. We zullen ons richten op de volgende technieken:

- Luisteren, samenvatten en doorvragen
Leer hoe je met deze techniek dieper inzicht krijgt in de gedachten en gevoelens van anderen.

- Verbreden en verdiepen
Ontdek hoe je je gesprekken kunt verrijken door ze breder en dieper te maken.

- Omgaan met containerbegrippen
Leer hoe je omgaat met abstracte termen en concepten om ze concreter en begrijpelijker te maken.

- Paraverbale en non-verbale taal
Ontcijfer de kracht van stemintonatie, toon, lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen in communicatie.

Je zou kunnen denken dat deze technieken oude bekenden zijn, maar je zult al snel merken dat er altijd ruimte is om te groeien. Iedere keer dat je deze technieken opnieuw verkent, ontdek je nieuwe facetten van jezelf in de manier waarop je communiceert. Bovendien zul je merken dat het verfrissen van wat je al weet, je communicatiekracht vergroot en zich onmiddellijk vertaalt naar een sterkere band met je zorgvragers.

VOOR WIE
Iedereen die zijn gespreksvaardigheden wil verbeteren.

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.

- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.

- Voor sectoren 319.01 ,331 en 329.01 werken we met dagdelen. Er kunnen maximum 4 dagdelen per organisatie aangevraagd worden, zolang het voorziene budget dit toelaat.

- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 9 uren.?

- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.

- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.

- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

OPGELET:
Deze vorming is betalend voor organisaties uit de Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €102,50 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 12 Opleider: Vormingscentrum Hivset vzw
Organisator: VIVO - FeBi Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Sector(en):
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337)
Federale Gezondheidsdiensten
Kinderopvang
Opvoedings -en huisvestingssector
Ouderenzorg
Socioculturele sector
Vlaamse Welzijnssector
Ziekenhuizen