Je goed voelen tijdens je werk - IN COMPANY
Na deze vorming kan je:
- helderheid hebben over jouw persoonlijke behoeften om je goed te voelen op de werkvloer
- inzicht hebben in wat je kan beïnvloeden en wat buiten jouw controle ligt in jouw werkomgeving
- in staat zijn om jouw behoeften voor welzijn effectief te communiceren, zowel binnen als buiten het werk
- in staat zijn om duidelijke grenzen te stellen die jouw welzijn ondersteunen en respecteren
- vaardigheden hebben ontwikkeld om stress op het werk te herkennen en ermee om te gaan
- praktische technieken beheersen om tot rust te komen te midden van drukke of uitdagende werkdagen.
Programma
INHOUD:
Sta even stil en vraag jezelf af: "Wat heb ik nodig om me goed te voelen op mijn werk?" Onze vorming is jouw gids om antwoorden te vinden op deze cruciale vraag. Samen gaan we op ontdekkingsreis, waarbij we leren om onderscheid te maken tussen wat we kunnen beïnvloeden en wat buiten onze controle ligt.
Effectieve communicatie en grenzen stellen
Ontdek de kracht van heldere communicatie. Leer actief je behoeften uiten en stevige grenzen stellen. Dit is de sleutel tot het creëren van een gezondere werkplek voor jezelf en anderen.
Zorg voor gezondheid op het werk
In de zorgsector zijn er uitdagingen waar we geen directe invloed op hebben, zoals personeelstekorten. Hier leren we hoe we intern met deze uitdagingen kunnen omgaan op een rustige en evenwichtige manier.
Verdiep je in het zenuwstelsel
Ontdek hoe ons zenuwstelsel werkt en begrijp hoe het reageert op stressvolle situaties. We bieden speelse, praktische technieken om jezelf te reguleren en rust te vinden, zelfs wanneer de werkdruk toeneemt.
Dit is jouw kans om te leren hoe je jouw welzijn op de werkvloer kunt bevorderen.
VOOR WIE
Zorgverleners en leidinggevenden.
VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Voor sectoren 319.01 ,331 en 329.01 werken we met dagdelen. Er kunnen maximum 4 dagdelen per organisatie aangevraagd worden, zolang het voorziene budget dit toelaat.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.
OPGELET
Deze vorming is betalend voor organisaties uit de Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €177,50 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.