Mijn interculturele werkplek - IN COMPANY

Na deze vorming kan je:
- een dieper begrip ontwikkelen voor de diverse culturen, godsdiensten, levensopvattingen, en meer die aanwezig zijn in de zorgsector
- zelf ervaren wat het betekent om een 'andere' culturele achtergrond te hebben, waardoor je jouw empathie en inlevingsvermogen kan vergroten
- effectieve vaardigheden ontwikkelen om optimaal met diversiteit om te gaan op jouw werkplek binnen de zorgsector
- in staat zijn om taaldrempels, sociaal-culturele drempels en interetnische spanningen te herkennen, vermijden en oplossen, waardoor de kwaliteit van zorg voor alle patiënten/cliënten verbetert.

Programma

In onze snel veranderende wereld is het van essentieel belang om je in te leven en je bewust te worden van het feit dat jouw normen en waarden niet voor iedereen vanzelfsprekend zijn. Deze vorming over cultuurverschillen brengt deze aspecten in de praktijk en helpt je om een dieper begrip te ontwikkelen voor diversiteit binnen culturen, het tonen van respect voor elkaar, en nog veel meer.

Leer hoe je gedragsnormen, denkwijzen, werkmethoden, gezagsverhoudingen, en de omgang met collega's en cliënten kunt overbrengen naar andere culturen. Ontwikkel een dieper tijdsbesef in verschillende culturele contexten en versterk je sociale vaardigheden voor interculturele communicatie.

Deze vorming richt zich ook op het omgaan met uitdagingen zoals het verwoorden van problemen, omgaan met klachten, en effectief omgaan met kritiek in een interculturele context. We leren je ook hoe je kunt communiceren via lichaamstaal en in een taal die voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk is.

VOOR WIE
Medewerkers die met collega's, patiënten, bewoners, familieleden … met een andere culturele achtergrond samenwerken en omgaan.

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.

- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.

- Voor sectoren 319.01, 331 en 329.01 werken we met dagdelen. Er kunnen maximum 4 dagdelen per organisatie aangevraagd worden, zolang het voorziene budget dit toelaat.

- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider.

- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.

- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.

- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

OPGELET
Deze vorming is betalend voor organisaties uit de Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €275 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 8 Opleider: Mentor vzw
Organisator: VIVO - FeBi Thema: Diversiteit en inclusie Domein: Diversiteit Sector(en):
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337)
Federale Gezondheidsdiensten
Kinderopvang
Opvoedings -en huisvestingssector
Ouderenzorg
Socioculturele sector
Vlaamse Welzijnssector
Ziekenhuizen