Neem een duik in de wereld van leven met een fysieke handicap - INCOMPANY
Op het einde van de vorming:
- Kan je je (beter) verplaatsen in het perspectief van personen met een fysieke beperking. Dit doen we door je bewust te confronteren met de vele drempels die personen met een beperking dagdagelijks ondervinden.
- Ben je je ervan bewust dat er nog veel stappen nodig zijn om een inclusieve samenleving te realiseren, maar dat men daar ook vanuit de eigen organisatie een bijdrage toe kan leveren.
- Heb je goesting gekregen om de eigen dienstverlening inclusiever te maken.
Programma
Kruip in de huid van een persoon met een fysieke handicap. Iedere deelnemer ervaart via opdrachten en parcours hoe het voelt om blind te zijn of slechthorend, of in een rolwagen te zitten. (Er is een Vlaamse Gebarentaal tolk nodig ter ondersteuning voor expert met auditieve beperking).
We gaan in dialoog met de andere deelnemers en met experts inzake handicap, eerst in kleine groep, en daarna ook met de volledige groep. Uit de reflectie destilleren we praktische principes over toegankelijkheid op vlak van ondersteuning, communicatie en omgeving. De experts inzake handicap vullen aan met praktische tips.
We ronden de sessie af met de opgedane inzichten en een overzicht van algemene principes rond inclusie en toegankelijkheid. Met die inzichten en principes kan je meteen concreet aan de slag om de volgende stappen te zetten in jouw bedrijf of organisatie.
VOOR WIE:
Deze vorming is interessant voor iedereen die de leefwereld van personen met een fysieke beperking beter wil leren kennen.
VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Voor sectoren 319.01, 331 en 329.01 werken we met dagdelen. Er kunnen maximum 4 dagdelen per organisatie aangevraagd worden, zolang het voorziene budget dit toelaat.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.
OPGELET
Deze vorming is betalend voor organisaties uit de Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €198 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.