Zelfzorg door je zorg voor anderen te begrenzen - IN COMPANY
Na deze vorming kan je:
- de eigen zorgdrive zuiver krijgen en houden
- nagaan wanneer je zelf behoefte aan zorg hebt
- handig zorg aan jezelf geven
- anderen om zorg vragen wanneer het nodig is.
Programma
Ben je een zorgzame persoon die er altijd voor anderen is en daar energie uit haalt? Maar merk je soms dat je eigen welzijn op de achtergrond raakt? Je bent niet alleen. Voor velen is de zorg voor anderen zo belangrijk dat het soms moeilijk is om voldoende tijd en energie aan zichzelf te besteden.
Maar om blijvend voor anderen te kunnen zorgen, is het essentieel om ook voor jezelf te zorgen. Tijdens deze inspirerende dag nemen we de tijd om jouw energiebalans onder de loep te nemen. Wat geeft jou energie en wat kost energie? Hoe bewaak je je eigen energieniveau en welke strategieën werken voor jou?
We duiken in zelfzorgtechnieken en laten je ontdekken hoe je voor je eigen energie kunt zorgen. Leer grenzen stellen, zowel voor jezelf als tegenover anderen. Hoe herken je je eigen grenzen en hoe communiceer je die effectief? Leer 'nee' zeggen wanneer dat nodig is, en leer loslaten in situaties waar je controle kunt loslaten.
WERKVORM EN METHODIEKEN
We reflecteren op eigen ervaring en signalen va nood aan zorg.
We werken met vloerankers voor doorvoeld besef.
De begeleider reikt tools aan.
VOOR WIE
Iedereen in een ondersteunende, zorgende functie.
OVER DE LESGEVER
Toon Cornelis is begeleider bij Kwadraet. Hij heeft zelf een lange weg afgelegd met vallen en opstaan. Hij weet wat het is als je moet zoeken naar veerkracht. Ondertussen is hij ervan overtuigd dat ieder van ons de nodige bronnen van veerkracht in zich heeft.
CONTACTGEGEVENS
Liselotte Pattyn
tel: 09 3 82 75 70
mail: liselotte@kwadraet.be
SPECIFIEKE WENSEN LOKAAL EN MATERIAAL
In overleg met de opleider
VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.
PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.