Zelfzorg in zorg en welzijn - werken onder emotionele druk - IN COMPANY
Met deze vorming:
- krijg je inzicht en tips om ‘drukkende’ emoties tijdig te ontkoppelen, rust te gunnen aan lichaam, denken en voelen
- versterk je jouw emotioneel bewustzijn
- ontwikkel je emotiebehendigheid.
Programma
Als begeleider of zorgverlener zet je dagelijks al je energie en toewijding in om anderen te ondersteunen. Het is een veeleisende taak die zowel lichamelijk als mentaal veel van je vraagt. Het vereist alertheid, planning, besluitvorming, fysieke activiteit en effectieve communicatie.
Ook komen er vaak emotionele uitdagingen op je pad. Gevoelens van onmacht, faalangst, frustratie, kwaadheid en ongeduld kunnen soms overweldigend zijn. Deze emotionele druk is niet altijd gemakkelijk te ontkoppelen, en de oorzaken ervan verdwijnen niet zomaar. Sommige problemen zijn van blijvende aard.
Tijdens deze vorming kan je leren hoe je zelf deze emotionele druk kunt verminderen en draaglijker kunt maken. Ontdek effectieve strategieën om met deze emoties om te gaan en je welzijn te bevorderen. Deze vaardigheden zijn niet alleen nuttig voor jou persoonlijk, maar zullen ook je professionele leven verrijken.
WERKVORM EN METHODIEKEN
Aangename interactieve vorming met ruime aandacht voor voorbeelden uit het werkveld.
VOOR WIE
Medewerkers en leidinggevenden uit de social profit sector.
OVER DE LESGEVER
Hendrik Gaublomme, creatief therapeut, teamcoach, yogadocent.
10 jaar ervaring in het begeleiden van mensen met een beperking.
Reeds 30 jaar voltijdse ervaring in de vormingswereld, onderwijs, zorg en welzijn: communicatieve vaardigheden, stressbehendigheid en burn out, mind-wellness, meditatie, respectvol begrenzen en teamActivatie.
CONTACTGEGEVENS
tel: 0494 056978
mail: info@namaskara.be
SPECIFIEKE WENSEN LOKAAL EN MATERIAAL
In overleg met de opleider
VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.
PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.