Talentgericht teamcraften
Na deze vorming:
- ken je de basisprincipes van het krachtgericht werken en heeft de basishouding van waarderende benadering geoefend.
- heb je inzicht in het concept 'talent' en kan je specifiek jouw eigen talenten identificeren.
- beheers je eenvoudige tools om talent bij werknemers, vrijwilligers of cliënten (met een handicap of kwetsbaarheid) in kaart te brengen.
- pas je de principes van jobcrafting en jobcarving toe op basis van talent in de werkomgeving.
Sessies
Programma
In een inclusieve wereld is er ruimte voor elk talent. Iedereen heeft unieke gaven die gedurende het leven kunnen worden ontwikkeld. Dit stelt individuen in staat om een betekenisvolle rol te vervullen in de samenleving. Maar hoe ontdek en ontwikkel je je eigen talenten? En hoe stel je het ideale team samen op basis van talent?
Dag 1: Talentgericht in je job staan
Op deze dag duiken we dieper in de volgende principes en passen ze toe op jouw eigen baan en loopbaantraject:
- krachtgericht werken
- basishouding van waarderende benadering
- talent in actie
- hefboomvaardigheden en niet-talenten.
We gaan op zoek naar jouw talenten en onderzoeken wat jou energie geeft en wat energie vreet. Je leert de taal en de tools kennen die je ook bij anderen kunt toepassen. Je krijgt een korte opdracht mee waarop we op dag 2 dieper ingaan.
Dag 2: Talentgericht jobcraften, teamcraften en jobcarving voor mensen met en zonder beperking
Het basiskader dat we op dag 1 hebben gezien, passen we toe op medewerkers met een beperking: welke meerwaarde kunnen zij bieden op basis van hun talenten en jouw team? Je gaat aan de slag met de opdracht en we leren van elkaar door casussen concreet te maken. Van hieruit zetten we de stap naar talentgericht teamcraften. Hoe vertaalt deze visie zich naar het samenstellen van een team op basis van talent? Hoe maak je ieders talent bespreekbaar op het werk? En hoe kunnen we de taken zo verdelen dat elk teamlid met meer energie en werkvreugde zijn talenten kan inzetten voor concrete taken?
WERKVORM EN METHODIEKEN
- Leidraad voor het programma en het inhoudelijk theoretisch kader is op basis van een PowerPoint presentatie
- Tijdens deze sessie wordt er ook veel interactie gestimuleerd aan de hand van de casussen ingebracht door de deelnemers.
VOOR WIE
Iedereen die met teams, werknemers en/of vrijwillers aan de slag gaan in de organisatie.
OVER DE LESGEVER
Fem Cnudde is coach en sociaal innovator bij Konekt sinds 2020. Ze bracht vele jaren ervaring mee uit de VAPH sector waar ze voor Dienst Ondersteuningsplan talloze trajecten van cliënten en hun omgeving begeleidde. Binnen Konekt begeleidt zij organisaties en scholen richting systeemverandering. Fem is daarnaast specialist in het toepassen van een waarderende growth mindset en het van hieruit aanreiken van oplossingsgerichte methodieken. Haar focus ligt steeds op mogelijkheden. De cliënt en diens netwerk staan centraal en worden betrokken in zowel het gesprek als het vormen van het actieplan.
OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.