Vertrouwen genereren met netwerken, in zorg en welzijn

Na deze vorming kan de deelnemer:
- verschillende motivatiepatronen onderscheiden
- verschillende motivatiepatronen toepassen in diverse contexten.

Sessies

Datum Tijd Plaats Adres
ma 17 maart 2025 09:30 - 16:30 Clemenspoort vzw Overwale 3/1 Gent

Programma

Wil je je begeleidingsvaardigheden verbeteren en je cliënten optimaal motiveren? Tijdens deze vorming maken we kennis met vier unieke motivatiepatronen, elk met een eigen leerproces, om jouw begeleiding efficiënter en effectiever te maken.

Wat kun je verwachten tijdens deze vorming?
- Korte-termijn strategie:
Leer hoe je leerprocessen kunt sturen via emotie, ideaal voor snelle resultaten en directe betrokkenheid.
- Lange-termijn strategie:
Ontdek hoe rationele sturing kan bijdragen aan duurzame leerprocessen en langdurige motivatie.
- Zintuiglijke strategie:
Verken hoe je leerprocessen kunt bevorderen door middel van zintuiglijke ervaringen, perfect voor ervaringsgericht leren.
- Controle strategie:
Begrijp hoe analytische sturing leerprocessen kan verbeteren door middel van gestructureerde analyse en controle.

Cliënten en hun netwerken staan soms open voor bepaalde strategieën, maar kunnen immuun zijn voor andere. Het kiezen van de juiste motivatiepatronen genereert vertrouwen en verhoogt de effectiviteit van je begeleiding. Door inzicht te krijgen in verschillende leerprocessen en motivatiepatronen, kun je jouw aanpak afstemmen op de specifieke behoeften van je cliënt, waardoor je een diepere en meer betekenisvolle impact kunt maken.

Motivatie is een dynamische interactie tussen twee partijen. Het heeft niet alleen te maken met het gedrag van de cliënt, maar ook met jouw gedrag als motivator. Tijdens deze vorming leer je hoe lichaamstaal, gesprekstechnieken en de balans tussen luisteren, adviseren en sturen een cruciale rol spelen in het motiveren van je cliënten.

WERKVORMEN EN METHODIEK
- aangename interactieve vorming met ruimte voor eigen inbreng.
- hand-outs

VOOR WIE
Alle medewerkers uit de sector.

OPGELET
Per organisatie kunnen er 2 deelnemers ingeschreven worden, per vorming. Als er meer deelnemers worden ingeschreven zullen deze op de wachtlijst gezet worden. Als er een plaats vrijkomt informeren we de deelnemer die op de wachtlijst staat, 2 weken voor de vorming start.

Praktisch

Startdatum: 17 mrt 2025 | 09:30 - 16:30 Duur: 1 dag Opleider: Namaskara
Code vorming: 319-25VG1 Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Specifieke methodieken in begeleiding/zorg Domein: Begeleidings- en zorgvaardigheden Doelgroep: Alle werknemers Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector