Alle nieuws

Nieuws uit de sector - januari 2022

Hoe pakt jouw organisatie opleidingen voor medewerkers aan?

IDEA Consult en The Argonauts brachten in opdracht van het Departement Werk en Sociale Economie de werkzaamheden en ervaringen van organisaties in kaart. Op basis daarvan brachten ze een customer journey in kaart. Het resultaat vind je hier.

Crisis in de kinderopvang 

In de Commissie Welzijn van het Vlaams Parlement wordt op dinsdag 11/0/2021 een voorstel van resolutie besproken. De sector van de kinderopvang kampt met te weinig instroom van nieuw geschoold personeel, waardoor er een tekort heerst aan kinderbegeleiders. Dit tekort wordt nog verergerd door de huidige COVID-19-crisis.
Meer info 

Actieplan (Zij-)Instroom

Een van de grootste uitdagingen voor sociale ondernemingen blijft de zoektocht naar nieuw personeel. Met het Actieplan (Zij-)Instroom (budget : 30 miljoen EUR), willen de sociale partners van de social profit samen met de Vlaamse overheid, jongeren en mensen die op latere leeftijd een nieuwe richting aan hun leven willen geven, naar de sector trekken.
Het actieplan omvat:

  • investeren we in enkele goed lopende opleidingsvormen waar er vandaag wachtlijsten voor zijn
  • één intakeplatform waar de verschillende opleidingsmogelijkheden richting social-profitberoepen gebundeld worden
  • de social profit positief in beeld brengen om vooral leerlingen in het secundair onderwijs te overtuigen

Deze maatregelen komen uiteraard bovenop de verbetering van de loon- en arbeidsvoorwaarden die zijn afgesproken in VIA6.
Lees meer over het actieplan