Assertief van binnenuit -IN COMPANY

Tijdens deze vorming leer je:
- de betekenis van assertiviteit kennen
- inzicht krijgen in assertieve en minder assertieve stukken in jezelf
- ja en nee voelen het lichaam
- inzicht krijgen in eigen struikelblokken in relatie tot assertief gedrag
- eigen grenzen en behoeften voelen
- bewust kiezen wat met grenzen te doen
- eigen behoeften en grenzen uitspreken met respect voor de ander.

Programma

INHOUD
In de zorgsector kom je vaak in contact met mensen die zich in moeilijke omstandigheden bevinden, wat soms intense reacties kan veroorzaken, zowel bij de zorgvragers als hun families. In deze uitdagende context is assertiviteit van onschatbare waarde.

Een assertieve houding betekent niet alleen opkomen voor je mening, maar ook respectvol zijn naar anderen toe. Te vaak leren we communicatieve technieken om onze standpunten te verwoorden, terwijl we vergeten dat assertiviteit begint bij onszelf. Het heeft alles te maken met zelfrespect. Als je dat innerlijke zelfrespect kunt voelen, wordt het uiten van je mening plotseling veel gemakkelijker.

Deze vorming gaat dieper dan alleen technieken aanleren. We helpen je ontdekken hoe 'ja' en 'nee' aanvoelen in je eigen lichaam. Door dit innerlijke gevoel te begrijpen, krijg je meer inzicht in je eigen behoeften en leer je deze op een gepaste manier te uiten in interactie met anderen. We zullen je helpen je persoonlijke grenzen te voelen, bewuste keuzes te maken en deze op een respectvolle manier uit te drukken.

Onze benadering van assertiviteit en grenzen is verankerd in het lichaam, wat leidt tot blijvende en diepgaande resultaten. Sta sterker in je schoenen als zorgverlener en schrijf je nu in voor deze transformerende vorming. Leer hoe je respect voor jezelf kunt voelen en hoe dit de sleutel is tot effectieve assertiviteit in de zorg.

VOOR WIE
Iedereen die wil ervaren wat assertiviteit voor hem/haar betekent en dit ook in de praktijk wil brengen.

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.

- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.

- Voor sectoren 319.01 ,331 en 329.01 werken we met dagdelen. Er kunnen maximum 4 dagdelen per organisatie aangevraagd worden, zolang het voorziene budget dit toelaat.

- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider.

- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.

- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.

- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

OPGELET
Deze vorming is betalend voor organisaties uit de Thuisverpleging (PC 330). De richtprijs bedraagt €266,25 per deelnemer. Na afloop van de opleiding bezorgen we aan jouw organisatie een factuur voor deelname aan de vorming.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 14 Opleider: Prik Prik
Organisator: VIVO - FeBi Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Sector(en):
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337)
Federale Gezondheidsdiensten
Kinderopvang
Opvoedings -en huisvestingssector
Ouderenzorg
Socioculturele sector
Vlaamse Welzijnssector
Ziekenhuizen