Driehoekskunde - verdieping - IN COMPANY
Na deze vorming:
- Kent de deelnemer het principe van loyaliteit:
Je wordt bekend met het principe van loyaliteit als een inherent gegeven.
- Is de deelnemer zich bewust van loyaliteitsdynamieken:
Je wordt bewust van de zichtbare en onzichtbare krachten van loyaliteit die spelen tussen cliënten en ouders.
- Kan de deelnemer constructief samenwerken:
Je bent in staat om verbinding te maken en tot constructieve samenwerking te komen met de cliënt en zijn of haar netwerk.
- Kan de deelnemer de autonomie van de cliënt versterken:
Je kan de cliënt en zijn of haar netwerk versterken in hun autonomie, vanuit het perspectief van loyaliteitsdenken.
- Kan de deelnemer de tools en inzichten toepassen:
Je beschikt over tools en inzichten die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk van begeleiding en ondersteuning.
Programma
De contextuele theorie wordt op een interactieve wijze gepresenteerd en praktisch toegepast. Je krijgt de gelegenheid om de dynamieken zelf te ervaren en je kan eigen casussen bespreken. Onder begeleiding onderzoeken we of er mogelijke spanningen in deze casussen een rol spelen.
Het is aanbevolen om voorafgaand aan deze vorming de 'driehoekskunde - basisvorming' te volgen om een stevige basis te hebben voor het begrijpen en toepassen van de contextuele theorie.
WERKVORMEN EN METHODIEK
- De leidraad voor het programma en het inhoudelijk theoretisch kader is op basis van een PowerPoint presentatie.
- Tijdens de sessie wordt er ook veel interactie gestimuleerd aan de hand van de casussen ingebracht door jou en de andere deelnemers.
OVER DE LESGEVER
Fem Cnudde is coach en sociaal innovator bij Konekt sinds 2020. Ze bracht vele jaren ervaring mee uit de VAPH sector waar ze voor Dienst Ondersteuningsplan talloze trajecten van cliënten en hun omgeving begeleidde. Binnen Konekt begeleidt zij organisaties en scholen richting systeemverandering. Fem is daarnaast specialist in het toepassen van een waarderende growth mindset en het van hieruit aanreiken van oplossingsgerichte methodieken. Haar focus ligt steeds op mogelijkheden. De cliënt en diens netwerk staan centraal en worden betrokken in zowel het gesprek als het vormen van het actieplan.
VOOR WIE
Zorgprofessionals (VAPH-sector) en begeleiders bijzondere jeugdzorg.
CONTACTGEGEVENS
Jennifer Ricci
tel: 09/261 57 50
mail: jennifer.ricci@konekt.be
SPECIFIEKE WENSEN LOKAAL EN MATERIAAL
- beamer en projectiescherm
- flipchart
- voldoende ruim lokaal om ook opgesplitst (in kleine groepjes) te kunnen werken
- catering
VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.
PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.