Oplossingsgericht coachen in actie - IN COMPANY

Na deze vorming:
- heb je een diepgaander begrip van het oplossingsgericht coachen
- heb je je kennis en begrip van de oplossingsgerichte benadering verbreed.

Programma

Ben je al bekend met de basisprincipes van oplossingsgericht coachen en ben je klaar om je vaardigheden te verbeteren? Wil je je de oplossingsgerichte visie nog meer eigen maken en leren hoe je deze effectief kunt toepassen? Dan is deze vorming precies wat je nodig hebt!

Wat kun je verwachten?
Deze interactieve training richt zich op de praktische toepassing van oplossingsgericht coachen en het verdiepen van je begrip van deze benadering.

Tijdens deze trainingsdag zoomen we verder in op:
- Het Dialoog Oriëntatie Kwadrant van Haesun Moon: we duiken er dieper in om je te helpen de visie van oplossingsgericht coachen volledig te omarmen.
- Oplossingsgerichte vragen: welke specifieke vragen kan je allemaal stellen?
- Oplossingsgericht taalgebruik: leer hoe je oplossingsgerichte taal kunt gebruiken om positieve verandering te bewerkstelligen.
- We spelen het oplossingsgerichte spel ‘open mind’
- Praktijkvoorbeelden: analyseer praktijkvoorbeelden om je begrip en toepassing te verdiepen en verfijnen. Toepassing a.d.h.v. een oplossingsgerichte intervisietechniek.

WERKVORMEN EN METHODIEK
Interactieve benadering: De vorming benadrukt een interactieve aanpak, wat perfect past bij de oplossingsgerichte visie. De werkvormen zijn ontworpen om de deelnemers actief te betrekken bij het leerproces, waarbij ze zelf oplossingen kunnen ontdekken en ervaren.
Praktische toepasbaarheid: De werkvormen zijn gericht op praktische toepasbaarheid. Dit sluit aan bij de doelstellingen van de training, waarbij deelnemers leren hoe ze oplossingsgerichte benaderingen direct kunnen gebruiken in hun werk met collega's of doelgroepen.
Verdieping van begrip: De werkvormen zijn ontworpen om het begrip van oplossingsgerichte principes te verdiepen. Ze helpen deelnemers niet alleen de theoretische concepten te begrijpen, maar ook hoe ze deze concepten kunnen vertalen naar concrete acties en interventies.

VOOR WIE
Deze training is bedoeld voor mensen, ongeacht hun functie, die al een basis hebben in oplossingsgericht coachen en hun vaardigheden willen verdiepen. Enige voorkennis in het oplossingsgericht coachen is dus sterk aangeraden.

DUUR
2 dagdelen

CONTACTGEGEVENS
tel: 093/82 75 70
mail: info@kwadraet.be

SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
Te overleggen met de lesgever

VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.

PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.

Praktisch

Organiseer gratis deze opleiding zelf Minimum deelnemers: 8 Maximum deelnemers: 16 Opleider: Kwadraet
Organisator: 319.01 Sociaal Fonds voor de Vlaamse Opvoedings- en Huisvestigingsinrichtingen (VOHI) Thema: Interpersoonlijke communicatie Domein: Communicatie Sector(en):
Opvoedings -en huisvestingssector