Vertrouwen genereren met netwerken, in zorg en welzijn - IN COMPANY
Na deze vorming kan de deelnemer:
- verschillende motivatiepatronen onderscheiden
- verschillende motivatiepatronen toepassen in diverse contexten.
Programma
Wil je je begeleidingsvaardigheden verbeteren en je cliënten optimaal motiveren? Tijdens deze vorming maken we kennis met vier unieke motivatiepatronen, elk met een eigen leerproces, om jouw begeleiding efficiënter en effectiever te maken.
Wat kun je verwachten tijdens deze vorming?
- Korte-termijn strategie:
Leer hoe je leerprocessen kunt sturen via emotie, ideaal voor snelle resultaten en directe betrokkenheid.
- Lange-termijn strategie:
Ontdek hoe rationele sturing kan bijdragen aan duurzame leerprocessen en langdurige motivatie.
- Zintuiglijke strategie:
Verken hoe je leerprocessen kunt bevorderen door middel van zintuiglijke ervaringen, perfect voor ervaringsgericht leren.
- Controle strategie:
Begrijp hoe analytische sturing leerprocessen kan verbeteren door middel van gestructureerde analyse en controle.
Cliënten en hun netwerken staan soms open voor bepaalde strategieën, maar kunnen immuun zijn voor andere. Het kiezen van de juiste motivatiepatronen genereert vertrouwen en verhoogt de effectiviteit van je begeleiding. Door inzicht te krijgen in verschillende leerprocessen en motivatiepatronen, kun je jouw aanpak afstemmen op de specifieke behoeften van je cliënt, waardoor je een diepere en meer betekenisvolle impact kunt maken.
Motivatie is een dynamische interactie tussen twee partijen. Het heeft niet alleen te maken met het gedrag van de cliënt, maar ook met jouw gedrag als motivator. Tijdens deze vorming leer je hoe lichaamstaal, gesprekstechnieken en de balans tussen luisteren, adviseren en sturen een cruciale rol spelen in het motiveren van je cliënten.
WERKVORMEN EN METHODIEK
- aangename interactieve vorming met ruimte voor eigen inbreng.
- hand-outs
VOOR WIE
Alle medewerkers uit de sector.
CONTACTGEGEVENS
tel: 0494 056978
mail: info@namaskara.be
SPECIFIEKE WENSEN LOCATIE EN MATERIAAL
Te overleggen met de lesgever
VOORWAARDEN
- Minimaal 8 werknemers nemen deel aan de vorming. Vrijwilligers en stagiairs komen niet in aanmerking. Heb je geen 8 werknemers? Dan kan je eventueel de vorming samen met andere organisaties organiseren, die tot dezelfde sector behoren als jouw organisatie.
- De opleiding moet vóór 31 december van het lopende kalenderjaar plaatsvinden.
- Het start- en einduur bepaal je in overleg met de opleider, maar de totale vorming duurt minimaal 6 uren.
- De vorming van de werknemers vindt plaats tijdens de werkuren of wordt als arbeidstijd beschouwd.
- Het fonds vergoedt rechtstreeks de opleider. Andere kosten (zoals de huurprijs van een lokaal of de lonen van deelnemers) worden niet terugbetaald.
- Annuleer je de vorming op minder dan 2 weken van de start, dan rekenen wij je organisatie de annuleringskost van de opleider aan.
PROCEDURE
- Contacteer eerst de opleider om de verwachtingen onderling op elkaar af te stemmen en een datum af te spreken. Dien daarna pas je aanvraag in.
- Het fonds geeft een goedkeuring wanneer je aanvraag aan de voorwaarden voldoet en als er nog voldoende budget is.
- Na goedkeuring krijg je een vormingscode waarmee je de deelnemers kan inschrijven via het Extranet. Ontvangt het fonds niet twee weken voor de start het volledige aantal inschrijvingen? Dan annuleren wij de goedgekeurde incompany-vorming. De vorming kan in samenspraak met de opleider nog doorgaan, maar dan betaalt je organisatie de volledige opleidingskost.